Ciuperci Picante
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Nu stiu altii cum sunt....insa eu, de cand cu blogul mananc cam mult. Sigur toate blogaritele, cel putin cele culinarese imi vor da dreptate. Sa fiu finuta si sa nu spun cam cate kg cantareste mancarea de pe blog...
Anyway azi ceva mai usor...foarte aromat si drag mie: chinezarii cu ciuperci, porumb si arahide ca daca nu-ti pisca limba...nu-i savoare, cel putin pentru mine...desigur acolo unde se preteaza.
Pentru 5-6 garnituri la un peste, sau un piept de pui sau pentru 2-3 portii pe post de fel principal (de post), asta e reteta:
- 1 kg ciuperci champinion
- 200 gr porumb boabe congelat
- 100 gr arahide, nesarate
- o ceapa medie
- 2-3 linguri de susan
- sos de soia, dupa gust
- ceva sos de peste
- ulei pentru calit ceapa, de care vreti
- si desigur, condimentele....uitate in poza initiala
1. se curata ceapa si se spala ciupercile
2. se caleste ceapa
3. se adauga ciupercile taiate felii
4. se gatesc ciupercile timp de 10-12 minute
5. adaugati porumbul si mai tineti pe foc 5 minute
6. adaugati alunele, condimentele si sosurile
7. mai tineti pe foc pana zeama de la ciperci si cea de la porumb se evapora
8. aruncati semintele de susan la final si amestecati
Pofta mare!