Ciuperci Pane Cu Sos De Smantana
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
INGREDIENTE:
1 kg ciuperci proaspete
1 cutie cu 8 trunghiuri de branza topita
700 gr smantana
1 ceapa mare
1 lingura faina
usturoi
sare
piper
ulei
patrunjel
PENTRU PANE
3 oua
faina
pesmet
sare
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Se curata ciupercile, se separa coditele, se spala si se lasa la scurs. Palariile ciupercilor se presara cu sare apoi se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc la foc iute in ulei. Ceapa tocata marunt, coditele ciupercilor tocate si ele se calesc in putin ulei, se adauga apoi o cana de apa calda si se lasa la fiert pana scade apa de jumatate. Se adauga faina bine amestecata ( fara cocoloase) cu branza topita si 1-2 linguri de smantana. Se amesteca bine dupa care se toarna si restul de smantana, sarea, piperul si putin patrunjel tocat fin. Se mai lasa foarte putin pe foc amestecand mereu sa nu se lipeasca apoi se stinge aragazul si se adauga usturoiul pisat. Acest sos se serveste peste ciupercile pane iar deasupra se presara patrunjel tocat.
POFTA BUNA!