Ciuperci La Gratar Cu Aripioare Si Sos De Rosii
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa mancarea grea de ieri(ardei umplu,mici si profiterol) azi am mancat mai usor,adica un gratar cu ciuperci si pui.
Ingrediente:
6 ciuperci mari
3 aripioare
3 copanele mici
1/2 conserva rosii decojite
2 catei usturoi
otet balsamic
sare,piper,chili
patrunjel
Mod de preparare:
Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul se incinge si se aseaza ciupercile.
Se intorc pe ambele parti,iar cand sunt gata se aseaza pe o farfurie. Un catel de usturoi se zdrobeste si se amesteca cu 1 lingura ulei. Ciupercile se imbraca in acest sos si se pastreaza la cald.
Aripoarele se pun la fiert pentru 10-15 minute,se scot,se condimenteaza si se pun si ele pe gratar pana se rumenesc. Peste pojghitele ramase in gratar se pun rosiile zdrobite si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa se se intrapatrunda aromele,se asezoneaza cu patrunjel si se pune peste aripioare.
Pe o farfurie se aseaza ciupercile,in mijloc un inel de ardei si aripioare in sos. Se presara cu patrunjel si se serveste cald.