Ciuperci La Cuptor
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Pentru ca tot este sezonul legumelor m-am gandit sa postez o reteta usoara si foarte gustoasa, ciuperci la cuptor. Sunt senzationale :)
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci champignion
- 1 ardei gras
- 1 ceapa mai mare
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- o cutie de rosii in bulion
- 1 paharel cu vin alb
Inainte sa ne apucam de treaba este necesar sa aprindem cuptorul. Curatam ciupercile, ardeiul capia si morcovul. Cozile de la ciuperci le taiem marunt, ceapa si ardeiul le taiem franjuri, iar morcovul rondele. Intr-o tava unsa cu ulei asezam ciupercile.
In fiecare ciuperca adaugam putin unt, dupa care le umplem cu cozile taiate marunt. Peste ciuperci se pun si celelalte legume.
Dam tava la cuptor la foc potrivit, cam dupa 15 min adaugam si paharelul cu vin alb (vin sec de preferat), se mai lasa cam 10 min la cuptor dupa care se adauga jumatate din cutia cu rosii in bulion si se mai dau inca 10 min. La final se rade cascaval. Se pot servi cu piureu de cartofi.