Ciuperci In Aluat
Sursa Ciuperci in aluat
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Ne trebuia o garnitură pentru un peşte prăjit.....Cum eu nu ma prea pricep la reţetele pe baza de peşte..adică cum se găteşte cu ce se garniseşte....şi pentru ca-mi rămăseseră nişte ciuperci în frigider..m-am gândit eu să le pun alăturea....Nu ştiu cât de inspirată a fost alegerea mea, dar ...soţului meu i-a plăcut (acum, na, ce să facă şi el săracul...doar n-are de ales :P)
- ciuperci champignon - vreo 15, cred că au fost
- un ou
- delikat
- vreo 60-70 gr făină
- 100 ml lapte
- 3 linguri de ulei
Ciupercile au fost spălate şi curăţate. Unele dintre ele care au fost mai mari, au ramas fara codite.
Din ou, lapte, făină, delikat şi trei linguri de uleiam făcut un aluat ca la clătite, de consistenţă ceva mai groasă.
Am luat apoi fiecare ciupercă, am trecut-o bine prin compoziţia aceea groasă şi spumoasă şi le-am aruncat într-o tigaie cu ulei bine încins. Le-am prăjit pe ambele părţi şi apoi le-am devorat.....
Se consumă fierbinţi, dar mie mi-au plăcut foarte tare reci.
Poftă Bună!