Ciuperci Gratinate
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
300 g ciuperci champignon
1 ceapa mare
3-4 catei usturoi
2-3 cepe verzi
½ legatura patrunjel
50 g unt + 1 lingura ulei masline
70 g pesmet + 30 g pentru tapetare vas
3 oua
200 ml smantana
1 lingura cognac
1 lingura rasa amidon
110 g cascaval / mozzarella
sare
piper
cateva fire de patrunjel
1 lingura unt pentru uns vasul
PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt in unt si ulei de masline, cam 3-4 minute, pana devine moale si sticloasa.
Adaugam ciupercile taiate felii, ceapa verde si usturoiul zdrobit. Calim totul inca 4 minute, amestecand din cand in cand. Asezonam cu sare si piper si amestecam.
Punem pesmetul peste ciuperci, amestecam pana se omogenizeaza si mai perpelim totul pe foc timp de 1-2 minute. Punem compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si pesmet, in prealabil.
Peste ciuperci turnam ouale batute si amestecate cu smantana, jumatate din cascavalul ras, cognac, sare, piper si patrunjel verde tocat.
Coacem ciupercile in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 20 minute, sau pana incep sa se rumneasca usor.
Pofta buna!