Ciuperci Cu Unt
Sursa Ciuperci cu unt
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 300 gr ciuperci proaspete
- 50 gr. unt
- 1 ceapa rosie
- 2 morcovi
- 1 cana supa de pui
- 2 linguri patrunjel uscat
- sare, piper
Mod de preparare:
Se taie ceapa solzisori si se pune la calit in unt. Se curata cipercile si se taie feliute apoi se adauga peste ceapa si se lasa cateva minute sa se caleasca. Se scot doi morcovi din supa, se taie bucatele si se adauga peste ciuperci impreuna cu o cana de supa. Se amesteca bine si se lasa totul la calit pana cand supa s-a evaporat si ciupercile s-au patruns bine. Se adauga sare si piper dupa gust si 2 linguri de patrunjel uscat si tocat, se amesteca, se acopera cu un capac si se stinge focul lasandu-se ciupercile asa aproximativ 15 minute inainte de a se servi. Pofta buna!
Nota:
Cu totii stim ca patrunjelul este cunoscut de milenii in bazinul Mediteranei, cultivarea sa pentru consum dateaza din Grecia antica. Astazi, frunzele tocate de patrunjel sunt o decoratie des intalnita in Europa Centrala (la fel cum coriandrul se foloseste in China, Asia de sud-est si India), mai ales pentru supe si legume. Patrunjelul este deseori folosit pentru sosuri, celebrul sos verde german este un exemplu. Patrunjelul tocat si usturoiul in ulei de masline compun un sos mediteranean minunat, de servit cu peste prajit.