Ciuperci Cu Sos La Cuptor
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Ingrediente: 1kg ciuperci champignon, 1/2 litru de suc de rosii, 1 capatana de usturoi, 1 lingurita cu piper boabe, 1 lingurita cu sare, putin cimbru, 1 legatura de patrunjel proaspat si 2 linguri cu ulei.
Ciupercile se spala, se sterg cu un prosop de hartie. Se indeparteaza piciorusele, se adauga si acestea in mancare. Palariile nu se sectioneaza, nici piciorusele ciupercilor. Toate acestea se adauga in tava, se presara cimbru, se adauga sucul de rosii si uleiul. Se baga tava in cuptorul cald, unde va sta, la foc moderat, cca 1 ora.
Din cand in cand, coupercile se mai stropesc cu sosul din tava. Inainte de servire, se adauga usturoiul curatat, tocat marunt, inca un pic de sare, dupa gust, si patrunjelul tocat.
Filed under: Fel principal Tagged: champignon, ciuperci cu sos la cuptor