Ciuperci Cu Smantana
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Mod preparare
Se spala ciupercile, se curata ( in mod normal nu le curat de pielita dar astea erau un pic mai vechi) si se taie feliute.
Incingem uleiul int-o cratita incapatoare, ciupercile ocupa mult volum dar apoi scad la fel de mult ( ca si spanacul) adaugam ciupercile si le lasam la foc mic amestecand din cand in cand pana scade zeama si incep sa se prajeasca. Separat punem int-un bol faina adaugam smantana si 200 ml apa (puteti inlocui cu lapte smantana si apa). Adaugam peste ciuperci si amestecam continuu pana se ingroasa sosul.
Potrivim de sare si servim calde cu mamaliguta. Fac o paranteza pentru fetele din tara pentru a va spune ca am folosit smantana cu patrunjel de la Napolact care nu mi s-a parut extraordinar de buna.
Reteta recomanda de http://amalia-mylife.blogspot.com