contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciuperci Cu Menta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am gasit aceasta reteta in revista Bucataria pentru toti sub denumirea Ciuperci umplute.... dar cum sunt multe retete de ciuperci umplute, pentru diferentiere, le-am denumit ciuperci cu menta...
Mai am o reteta de ciuperci umplute- de post, sub denumirea de "Ciuperci simple la cuptor" .... Acestea sunt in aceeasi metoda de preparare, dar altfel umplutura... M-a intrigat combinatia... dar va zic: gustul merita!!... Combinatia de usturoi-menta-piper da un gust si o aroma deosebita: nici nu mi-as fi inchipui ca poate sa imi placa, dar da... mi-a placut foarte mult... Uite ca merita sa incerci si ceva ce nu te-ai gandi ca s-ar putea sa iti placa!
Sa vin cu reteta...
Ingrediente:
- 12 ciuperci champignon mari (merg vreo 20 la compoziatia de mai jos)
- 200 gr cascaval (eu am folosit 120 gr si a fost suficient)
- 2-3 linguri pesmet
- 2 catei de usturoi
- 4-5 frunze de menta
- 1 legatura patrunjel (o parte din ea)
- 50 ml ulei masline
- sare
- piper
Preparare:
Curatati ciupercile, scoateti-le piciorusele, spalati-le si lasati-le sa se scurga de apa cu gura in jos. Dati cascavalul pe razatoarea mare, apoi amestecati-l intr-un castron cu piciorusele ciupercilor tocate marunt, pesmetul, cateii de usturoi pisati, menta si patrunjelul tocate marunt. Omogenizati bine compozitia si umpleti cu aceasta ciupercile. Puneti-le in tava aragazului, pe hartie de copt si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti ciupercile la foc potrivit cca 30 min. Serviti-le calde, cate 3 la portie, puse pe frunze de salata si ornati-le cu frunze de patrunjel.


nu am pus toata aceasta legatura de patrunjel... ar fi fost prea mult, iar la ciuperci am mai curatat cateva deoarece compozitia era prea multa doar pentru cele 12 ciuperci prevazute in reteta.