Ciuperci Cu Maioneza
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
O reteta din Tara Bucatelor
By Alice Ciobanu
Astazi va astept la o portie de ciuperci cu maioneza. Stiu, stiu, e luni si poate va doriti ceva mai mult, mai dragut, mai elaborat. Eii, bine, n-am:)) Doar niste ciuperci cu maioneza pe care le consumam cu paine alba sau neagra, dupa preferinte. E un preparat savuros si desi este caloric si putin greu de digerat, din cand in cand poate putem face cateva abateri de la regula. Si daca ne dorim putem prepara totul folosind maioneza light si smantana cu 0% grasimi. In felul acesta nu vom avea mustrari de constiinta, nu-i asa?
Ciuperci cu maioneza este o reteta rapida si se poate pune in pachetelul de serviciu, fara mari probleme. Dar sa povestim putin reteta.
Ingrediente pentru reteta de ciuperci cu maioneza
- 500 gr ciuperci
- 50 ml vin alb
- o frunza dafin
- 2 galbenusuri
- ulei
- 100-150 gr smantana
- sare
- piper alb macinat
- 1 lingurita cu varf mustar
- verdeata (patrunjel frunze sau marar, dupa preferinta)
Mod de preparare reteta ciuperci cu maioneza
Ciupercile le curatam si apoi le clatin repejor printr-un jet de apa rece. Punem ciupercile curatate intr-o oala cu apa, paharul de vin si frunza de dafin si putina sare si lasam la fiert vreo 20 de minute. Cand sunt fierte (le incercam cu furculita, daca intra usor sunt gata, perfecte!) Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa. Cand s-au racit le taiem in feliute potrivite.
Din cele doua galbenusuri, o lingurita de mustar, sare si ulei preparam o maioneza. Amestecam apoi maioneza obtinuta cu smantana. Daca vreti puteti folosi mai multa smantana decat cantitatea estimata la ingrediente, caz in care reduceti din cantitatea de maioneza.
Amestecati ciupercile cu maioneza, cu smantana si cu verdeata tocata marunt. Adaugati sare si piper alb dupa gust.
Perfecta gustarea din ciuperci cu maioneza!
Pofta buna!
Acest articol Ciuperci cu maioneza apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.