Ciuperci Cu Maioneza–varianta Mea
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este una din mancarurile mele favorite. Am vazut o gramada de variante: cu sunca, cu usturoi, cu verdeata sau simpla. Mie mi se pare ideala cu muraturi – acestea dau o tenta usor acrisoara si taie din grasimea maionezei. Delicioasa, va spun.
Chestiunea cu gramajul la ingrediente….Hmmm, recunosc ca la aperitivul asta nu cantaresc nimic, il cam fac … din ochi. Avem nevoie de:- ciuperci – le prefer proaspete, le fierb eu in apa cu sare si le maruntesc. Asa ne place noua dar puteti si doar sa le feliati daca va place sa simtiti pulpa carnoasa a ciupercilor.
- muraturi – castraveti sau gogosari murati. Acestea din urma sunt preferatele mele, merg grozav cu ciupercile si coloreaza placut toata salata. De obicei ma raportez la cantitatea de ciuperci, pun muraturi sa fie cat jumatate - trei sferturi din cantitatea de ciuperci.
Soooo, ambele ingrediente le tai cubulete marunte, le pun intr-o sita si le storc bine de lichid, nu vrem ca sa dilueze maioneza – al treilea ingredient de baza.
Daca nu va simtiti stapani pe arta prepararii maionezei, musai sa cititi sfaturile Laurei Adamache pe subiect. Foarte bine scrise, n-as avea nimic de adaugat si….iese intotdeauna brici.
De obicei pentru reteta asta cinci – sase linguri de maioneza sunt suficiente, plus una de décor.
Amestecam toate cele trei ingrediente deja enumerate, potrivim cu sare, piper, poate si putina zeama de lamaie daca mai trebuie. Pffff, ce bunatate!