Este un fel de mancare foaaarte raspandit si foaaarte indragit in China. Se prepara extrem de usor si nu necesita decat cateva ingrediente. Adica acestea:
3 bucati de bambus proaspete sau de la cutie
8 ciuperci negre
2 catei de usturoi
3 lingurite de ulei vegetal
4 lingurite sos de soia
1 lingurita otet de vin
1 lingurita amidon de porumb
un praf de sare
1 lingurita zahar
mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute
bucatile mele de bambus au fost din conserva si au aratat cam asa, ele se gasesc ori intregi, ori bucati mai mici, ori fasii. Pentru acest tip de mancare ne-ar trebui bambus taiat bucati. Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca atunci cand sunt scoase din cutie, bucatile au un miros taaare ciudat! nu va speriati, asa trebuie sa miroasa! au consistenta unui morcov fiert pe jumatate, dar mirosul nu vi-l pot explica. Insa acest lucru nu trebuie sa va dezamageasca deoarece odata gatit are un gust excelent!
buun, deci taiem bambusul in cubulete
in wok incingem uleiul
scurgem ciupercile de apa si le taiem fasii. NU aruncam apa in care au stat ciupercile, deoarece o vom folosi mai incolo!
punem la calit usturoiul tocat
lasam cateva secunde pana isi elibereaza toata aroma, apoi punem si ciupercile tocate
dupa 1 minut adaugam si bucatile de bambus
mai lasam pret de un minut, apoi adaugam cam 100 ml din apa in care au stat ciupercile negre
vor mai fierbe toate impreuna cam 1 minut dupa care adaugam sarea, zaharul, sosul de soia si otetul de vin
mai luam cateva linguri din apa in care au stat ciupercile si adaugam peste amidon amestecand incontinuu
amidonul dizolvat il vom adauga peste ciuperci si bambus si vom lasa wok-ul pe foc cateva secunde pana se va forma un sos
punem pe un platou sau pe o farfurie si servim
sunt tare gustoase ciupercile astfel preparate
de asemenea sunt si foarte aratoase
se servesc in general la inceputul mesei alaturi de un bol de orez, inlocuind cu succes carnea
Doamna Elena, cand am pregatit acest fel de mancare, m-am gandit in mod special la dvs. Sper sa va placa!
Pofta buna!