Ciuperci Coapte Cu Cimbru Si Usturoi
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sunt o gramada de retete de ciuperci umplute, am de gand sa incerc cat mai multe si incep cu o reteta de post inspirata dupa Jamie Oliver, este gustoasa si plina de arome.
- ciuperci
- usturoi – 1 – 2 catei de usturoi de ciuperca
- cimbru – proaspat sau uscat
Incalzim cuptorul la 200 grade. Luam ciupercile, le spal, le usuc cu un servet absorbant. Scot cu grija piciorusele si le maruntesc pe tocator. Curat usturoiul si-l zdrobesc impreuna cu cimbrul in mojar, adaug sare, ulei, piper. Cu o pensula ung palariile cu uleiul din mojar si le asez in tava de copt. Cu o lingurita distribui usturoiul pisat cu cimbru in fiecare “palarioara” , adaugam piciorusele tocate deasupra, mai picuram cate putin ulei, presaram sare, piper si le dam la cuptor. Sunt gata cand se inmoaie, devin zemose si se rumenesc. Le putem servi ca atare sau alaturi de cartofi prajiti sau de o salata calda. Daca nu suntem in post, se potrivesc foarte bine cu carne la gratar sau le putem felia si asezona cu smantana.