Ciulama De Pui
Sursa Ciulama de pui
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Am făcut o reţetă foarte gustoasă, banală, poate pentru unii, dar gustoasă şi mai ales numai bună şi pentru mititica mea. O reţetă culinară pe care mai toate noi am gustat-o, cândva, în bucătăria bunicilor noastre.
Aşadar ingrediente:
- pulpe de pui de ţară (sau nu)
- 500 ml supă de carne
- o ceapă potrivită
- 50 gr făină
- 300 ml smântână
- un morcov, un pătrunjel, o bucăţică de ţelină (opţional)
- puţină sare şi eventual un cub knor de găină
Se curăţă morcovul, ceapa, pătrunjelul şi ţelina şi se pun la fiert împreună cu carnea. Eu folosind carne de pui de ţară, am fiert-o mai întâi la oala cu presiune cam 30-40 minute după care am continuat să o fierb cu zarzavatul, înca vreo 30 de minute.
Separat se pune în puţin ulei încălzit făina şi se amestecă continuu, având grijă să nu se ardă, ci doar să se îngroaşe puţin. Apoi se toarnă încet, câte puţină zeamă de la carnea fiartă cam 500ml , amestecând continuu şi având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia obţinută astfel trebuie să fie de consistenţa unei smântâni. Se fierbe puţin la foc mic, după care se trage de pe foc şi se toarnă smântâna bătută în prealabil cu 2 linguri de apă rece.
Se pune carnea şi se pofteşte la masă.
Se consumă caldă cu mămăliguţă, de preferat.
Poftă Bună!