Ciulama De Pui
articol scris de Charlize blog adriana-nana-blog.blogspot.com
Ingrediente:
- 2 cepe mici
- piept de pui
- ulei de masline
- patrunjel
- lapte
- 3 linguri faina
- sare, piper
Se taie ceapa marunt si se pune la calit cu ulei de masline, apa, sarea si piperul.
Intre timp se taie pieptul de pui in bucatele, se spala si se pune deoparte.
Cand ceapa isi schimba culoarea se pun peste bucatelele de pui si se mai adauga putina apa daca este nevoie.
Cand puiul e facut bine se toarna laptele peste, si se mai lasa 10min la fiert.
Se amesteca intr-un bol separat sosul din: 3 linguri de faina si laptele cald din oala in care este gatita ciulamaua, pana cand se face un sos subtire, si se toarna apoi peste pui.
Se lasa la fiert pana se intareste sosul dar se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. La sfarsit se pune patrunjelul taiat marunt.
Se poate servi cu mamaliga.
Pofta Buna!