Ciulama De Pui
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Mod de preparare:
Aripioarele se curata bine,se spala,se inlatura capetele si se pun la fiert in apa rece cat sa fie acoperite.Dupa ce luati spuma ,adaugati zarzavaturile taiate rondele si lasati sa fiarba la foc mic pana sunt fierte atat carnea cat si zarzavaturile.
Dupa ce s-au fiert ,separat intr-o alta cratita adaugati uleiul , untul si faina amestecandu-le bine. Puneti cratita la foc mic si incepeti sa turnati incet si cate putin din supa in care a fiert carnea amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase si atat cat sa se obtina un sos de consistenta dorita.Se potriveste de sare,piper alb si putin cimbru si se adauga putin iaurt cat considerati ca este de moale sosul,dupa care adagati aripioarele si mai fierbeti 5-6 minute,cu grija sa nu se sfarame carnea.
Daca doriti puteti adauga si cateva rondele de morcov pentru a da culoare preparatului final.
Eu folosesc iaurtul deoarece este mult mai dietetic si are un gust mult mai bun ,mai dulce si mai deosebit decat laptele si smantana.
Incercati si nu veti regreta alegerea facuta!!!!