Ciulama De Pui/curcan (de La 7 Luni)
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Chiar daca multe carti cu retete de bebelusi o recomanda de la 6 luni, este mai indicat sa asteptam pana la 7 luni, deoarece faina contine gluten, iar daca stomacelul nu este pregatit, acesta ii poate provoca dureri. Ciulamaua este o mancarica foarte gustoasa si chiar preferata de majoritatea copilasilor.
Ingrediente:
- 100 g piept pui/curcan
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel/ pastarnac
- un praf sare
- o lingura smantana
- 2 linguri faina
- cateva frunzulite de patrunjel tocate marunt
Se fierbe carnea cu morcovul, ceapa intreaga - deoarece o vom arunca, pastarnacul si praful de sare timp de 30-40 minute. Scurgem zeama in alt vas, peste care punem cele doua linguri de faina, amestecam bine cu telul sau cu o fruculita sa nu se formeze cocoloase, adaugam smantanica si readucem pe foc pentru 10 minute. Timp in care amestecam din cand in cand sa nu se prinda de vas si in care maruntim carnita. Daca adaugam si morcovul (cum am facut eu), ciulamaua va avea un gust dulceag...depinde de preferintele fiecaruia.
La sfarsit adaugam patrujelul si servim cu bucatele mici de paine sau chiar mamaliguta, preparata mai moale.