Ciulama De Pui Cu Mamaliguta
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Cu acesta reteta voi participa la PROVOCAREA LUNII AUGUST "DULCE ROMANIE 2011", care se desfasoara pe blogul lui gaby_d - PAPA BUN.
Nu cred ca-i cineva caruia sa nu-i placa ciulamaua si sa fie neaparat cu mamaliguta. Modul de pregatire este simplu.
Carnea de pui dupa ce se spala se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce se spumeaza se adauga ceapa crestata, morcovi, radacinile de patrunjel, telina si catei de usturoi. Cand totul este fiert se strecoara si cu zeama de carne se face un sos de faina, adica ciulamaua.
Eu de data asta am schimbat putin metoda de lucru, pentru ca in general am mereu in comgelator supa concentrata din pui sau vita, facuta dinainte si pusa in cutii mai mici sau mai mari. Astrfel cand am nevoie de supa de carne pentru diverse preparate, imi iau cat am nevoie din congelator. In cazurile rare cand nu am, fac rapid dintr-un cub knorr.
Aveam cateva ciocanele de pui ramase de la o friptura si aveam nevoie de un sos sau o garnitura pentru ele. Am scos o cutie de supa de carne de pui si am facut ciulamaua.
Faina se dizolva in supa racita, dupa care se pune pe foc si se fierbe pana are consistenta de ciulama. Pentru a evita formarea crustei la ciulama, cat este calda se adauga cateva bucati de unt deasupra. Se amesteca sa se topesca si sa se absoarba.
Pulpele se servesc cu aceasta ciulama si alaturi de o mamaliguta. Pofta buna!