contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciulama De Pui Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mama nene si cand ma apuca un chef de ciulama, nimic nu imi mai sta in cale. Una din putinele mancaruri pe care nu o vaduvesc de mamaliguta. Amu fiecare o face cum o face, eu cand zic de pofta am mereu aceeasi baza, ca mai jonglez cu ingredientele, dar putin de tot, asta este.

Slide14

Am folosit ciuperci (destul de babane), piept de pui, unt, faina si lapte, astea is musai pentru sosul alb, ultimele, zic.

Slide15

V-am mai spus deja ca ciupercile le curat dupa cum am vazut acum multi ani la Maya, in apa cu faina, amestecate scurt, clatite repede si sterse rapid (nu, nu steaua, nici dinamo).

Am inabusit ciupercile in unt cu putina sare pana a scazut nitel zeama (aici vine primul adaos, am pus cam 100 ml de vin alb sec). Am adaugat faina cat sa imbrace ciupercile, cam doua linguri si am subtiat cu lapte, apa (nu am avut supa de pui sau de legume) si smantana.

Slide16

Sosul l-am facut lung, sa aiba vreme sa fiarba bine faina, cand a inceput sa scada am pus si fasiile de pui, sa nu stea prea mult, sa nu se faca iasca. Si am condimentat cu piper si putintel cardamom (nu s-a prins lumea, are doar un iz, mi-a fost lene sa rad nucsoara si mi s-a parut potrivit cardamomul ca aroma).

Slide17

Ciulama fierbinte + mamaliga rece = love.

Slide18

Realitu show sau, ce face omul cand vrea musai sa manjeasca toata bucataria ca sa aiba ce strange dupa aia.

Slide19

Rezumatul acestei ciulamale: am inabusit in unt cu sare ciupercile cu putin vin alb sec, am adaugat faina si am amestecat bine, am subtiat cu lapte, apa si smantana, am pus si puiul, am condimentat cu sare, piper si cardamom (in farfurie am pus si puuutin praf de usturoi, numai putin).

Cum spuneam, variante tot fac, sosul de baza, ala banal, unt, faina, supa/apa/lapte imi place mie, cat despre combinatii, iaca mai am cateva.

Ciulama cu perisoare si ciuperci

Ciulama de ciuperci cu praz

Ciulama de ciuperci cu paste

Ciulama de pui cu conopida si ciuperci

Si or mai fi. In general daca imi mai ramane, imi place a doua zi sa pun cascaval ras in sos, oricare ar fi el si sa amestec si cu niste paste scurte, fierte pe jumatate, un fel de mac’n'ciulama’n'cheese, la cuptor, de data asta nu e cazul.

rororo