contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciulama De Pui Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Phiu..., densa, cremoasa, plina de ciupercute si carne frageda de pui.... ce mai, o nebunie pentru papile gustative ;). Cei drept este o mancarica oleaca...bine putin mai mult calorica, insa tare buna mai ales daca alaturi servesti cu o lingura zdravana de mamaliguta.

Ingrediente:
  • 1 pui sau pulpe de pui
  • 500g ciuperci proaspete sau o cutie de ciupercute conserva
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri faina
  • 1/2l supa concentrata de pui/lapte/apa
  • sare
  • piper
  • usturoi (optional)

Preparare
O mica paranteza -> !!! cantitate poate fi schimbata in functie de cata ciulama doriti sa aveti la masa ies cam aprox.4 porti din ingredientele de mai sus asta daca nu sunteti prea flamanzi astfel...nu ajunge.
(mie asa imi {voi faceti cum doriti}sa fac o supa proaspata atunci, nu prea imi place cu lapte, insa daca doriti puteti renunta la a mai pregati supa si rumeniti frumos puiul in putin ulei iar uleiul ramas dupa prajit puneti faina si suptiati cu apa sau lapte pana se ingroasa apoi puneti carnae si ciupercile, insa eu prefer aceasta varianta cu supa) !!! daca folositi ciupercute proaspete se pun la fiert in supa de pui la jumatatea timpului de fierbere, daca folositi conserva la final cand adaugam carnea in sosul de ciulama.
Curatam si spalam carnea si legumele si le punem la fiert in apa cu sare. Lasam la fiert pana ce carnea si legumele sunt bine fiarte.
Cand a fierta carnita o scoatem si o pastram la cald. Strecuram supa pastram ciupercile si aruncam restul de legume. Separat luam un alt vas incapator in care adaugam untul lasam la topit apoi adaugam faina si amestecam continu sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase. Subtiem ciulamaua cu supa de pui facuta mai sus de turnata putin cate putin pana incepe sa se ingroase sa devina de consistenta unei smantani groase, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Acum putem sa punem carnea si ciupercile, saram si piperam, dupa gust (acu putem sa adaugam si 2-3 catei de usturoi pisati) si mai lasa sa fiarba 2-3 minute.
Stingem focul si servim fierbinte cu mamaliguta, poate si o bere rece sa mai stingem din fierbanteala ;))