contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciulama De Pui Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ce poate fi mai potrivit, acum, inainte de dezmatul de la sfarsitul saptamanii decat o mancarica cu carne de pui...si da, neaparat sos?! :P ...ati ghicit, o ciulama :))
...o puteti face cu ciuperci sau simpla, va fi la fel de imbietoare...
Ingrediente:
- 500 g. file de piept de pui
- condimente speciale pentru pui
- 200 g. ciuperci
- 1 ceapa
- 2, 3 linguri ulei
- 200 ml. smantana
- 3 linguri amidon
Mod de preparare:
Pieptul de pui se spala, se sterge, se taie bucati si deasupra lui se presara condimente. Ciupercile se curata si se taie sferturi. Se curata ceapa, se taie cubulete.
Uleiul se incinge si se prajeste carnea pe toate partile; se adauga ciupercile si ceapa si se calesc cca. 5 minute. Se stinge cu 300 ml. supa de gaina/pui (eu am mereu in congelator cate o portie mica de supa, in caz de... :P) sau apa si se pune totul la fiert. Se fierbe cca. 10 minute, intr-o oala acoperita, la foc mijlociu. Se amesteca din cand in cand.
Amidonul se amesteca mai intai in smantana apoi se omogenizeaza in sosul de carne, amestecandu-se continuu. Se lasa ciulamaua sa dea intr-un clocot, dupa care se ia de pe foc.
Se serveste cu orez sau piure de cartofi.
Va zic eu, nu cred ca veti vedea niciun nasuc strambandu-se :)))

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com