contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciulama De Pui Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O ciulama delicioasa care se cere mancata :-) Pe buna dreptate, am golit farfuria in cateva secunde.
Adriana, multumesc pentru reteta de pe blogul tau, Sa gatim pas cu pas, a iesit super buna!

 
Ingrediente:
  • 2 pulpe de pui
  • 2 aripi
  • o ceapa taiata rondele
  • 3 catei de usturoi taiati feliute
  • un borcanel de ciuperci feliate
  • 3 linguri se smantana
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde pentru garniseala finala
  • ulei pentru prajit puiul si calit ceapa
Frecam cu sare piciorusele si aripioarele de pui si le prajim. (daca folosim pui de casa, acesta se fierbe inainte aproape o ora, iar apa in care a fiert se foloseste cand adaugam smantana si faina) Calim ceapa cu usturoiul si ciupercutele timp de 3-4 minute, pana se inmoaie putin ceapa, adaugam puiul prajit, smantana amestecata cu faina, saram, piperam si fierbem 10 minute. Din cand in cand amestecam si completam cu apa pentru a iesi de consistenta dorita, deoarece ciulamaua continua sa se inchege si dupa ce este luata de pe foc.
Servim alaturi de mamaliguta si garnisim cu patrunjel proaspat.