Ciulama De Ghebe Cu Pui
Sursa Ciulama de Ghebe cu Pui
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anyway, mama lui Alex s-a milostivit de mine, dupa ce m-a tot auzit oftand dupa ghebe, si mi-a facut cadou o punga plina. A urmat panica mare pe capul meu - ce sa fac cu asa trufanda? Initial planuiam o zacusca, dar din motive de timp scurt si pofta mare, am ajuns la omleta cu ghebe (un deliciu, parol!) si bunaciunea asta de ciulamaua:
Ingrediente:
- 500g ghebe ( sau un mix de ciuperci ...saaau champignoane in lipsa de altceva. Tot bun tre' sa iasa!)
- 8 bucati de pulpe superioare de pui
- 50g unt + 1 lingura
- 2 linguri faina integrala
- 1 cana apa
- 200 ml smantana
- marar si patrunjel
Intai si-ntai, se rumeneste puiul, sarat si piperat bine, intr-o lingura de unt. Dupa ce se aureste frumos, se pune deoparte pe o farfurie si toate sucurile (mniam!) ramase in cratita se strang intr-un bol.
Se topeste restul de unt si se caleste in el ceapa. Ai grija s-o presari cu sare ca s-o treaca toate apele si sa se inmoaie bine. Apoi adauga ghebele curatate si taiate in bucati si lasa-le sa se patrunda bine. Vor lasa apa intial, dar pana la urma apa se evapora si ele incep sa se rumeneasca frumos.
Asta-i momentul cand presari in cratita cele 2 linguri de faina, amesteci bine si apoi incepi sa adaugi intai zeama de pui cea delicioasa, si apoi apa (sau inca niste supa de pui, daca cumva ai norocul sa gasesti prin frigider), pana obtii un sos cremos.
Lasa-l sa dea cateva clocote (4-5 minute), apoi adauga smantana si verdeata, mai amesteca nitel, si gata!
Pot sa declar oficial ca, dupa ce-am gustat-o, am scos ciulamaua de pe lista neagra!
Ciulamaua e cam buna, lume! Cine-ar fi crezut?
Sa ne fie de bine!