Ciulama De Ciuperci
Sursa Ciulama de ciuperci
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Champignon-este o ciperca foarte alba,plina ,carnoasa cu un aspect placut si imbietor,bogata in substante nutritive.Contine toata gama de vitamina B,saruri minerale.
Nu contine: sare,zahar,colesterol(ceea ce o face sa fie recomdata bolnavilor cardiovasculari).
Ingrediente:
1 kg ciuperci
1 pahar mare cu lapte
100 g ulei
smantana dupa gust
sare
piper
usturoi
2 linguri de faina
Mod de preparare:
Se spala ciupercile si se taie in felii subtiri.Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei(sau unt) aprox. 5 minute,dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit,adaugand din cand in cand apa,pana se fierb ciupercile,cam 20 de min.
Cand sunt fierte,se adauga faina,un pahar mare cu lapte,sare,piper,usturoi zdrobit,dupa gust,si se fierb pana se ingroasa compozitia.Amestecam.
Optional, se poate adauga o lingurita de mirodenia fuchs.
Se serveste cu mamaliguta,stropita cu smantana.
Pofta buna!