Ciulama De Ciuperci
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 500 gr. de carne de curcan;
- 1 kg. de ciuperci;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 2 linguri cu faina;
- 2 linguri cu smantana;
- 6 catei de usturoi;
- ulei pentru calit;
- marar, patrunjel, sare, piper.
Cureti, speli si toci cubulete carnea de curcan (eu am avut niste aripi de curcan pe care le-am dezosat). Calesti carnea in putin ulei timp de 5 minute, apoi adaugi o cana cu apa calda si lasi sa fiarba 15-20 de minute.
Intre timp cureti, speli si toci marunt legumele. Pui ceapa si morcovii la fiert pentru 10 minute si apoi adaugi ciupercile. Le lasi sa fiarba pana cand incepe sa scada apa pe care acestea o lasa. Pregatesti un rantas din smantana si faina si il adaugi in mancarica. Mesteci si lasi sa fiarba inca 10 minute. Adaugi usturoiul, potrivesti de sare si piper, mai lasi sa fiarba 5 minute si opresti focul. Toci si verdeata si o adaugi in mancare.
Se serveste cu mamaliguta fierbinte.
Este un deliciu!
Pofta buna!