contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciulama Cu Praz Si Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Stiu ca ciulamalele inseamna pentru multa lume diverse combinatii (despre sos vorbesc). Pentru mine ciulamaua e doar cea care are la basa banalul sos alb din unt, faina si lapte/supa (nu amidon, nu usturoi, nu smantana). Ca idee zic, sa nu imi mai aud vorbe la proces.

Slide8

Pentru ca am avut putin lapte in casa, am pus si supa, facuta din cateva legume colorate.

Slide2

Asadar am avut pentru sos ghee (merge si unt normal, dar e infinit mai gustos cu unt clarificat), faina, supa, lapte, apoi ciuperci si praz.

Slide3

Am lasat sa se faca prazul si ciupercile in unt.

Slide4

Am adaugat direct faina si am amestecat in zeama pana a inceput sa se lege.

Slide5

Am subtiat cu lapte si supa (cu tot cu legumele din ea).

Slide6

Si am lasat sa fiarba, in teorie fainii ii trebuie cam 20 de minute de fierbere, asa ca am avut timp sa nimicesc si o mamaliga, ca altfel nu se putea, bai, o zi ieri, de pomina, am spart, am trantit, mamaliga am adunat-o de doua ori de pe masa cu lingura, ceaunul nu se lasa destelenit, ce mai, cea mai caraghioasa mamaliga pozibila.

Slide7

Insa ciulamaua asta cu mamaliga, foarte buna, foarte pe gustul meu, foarte ca la oras, ce mai, mi-am indeplinit pohta.

Slide1

rororo