Ciulama Cu Praz Si Ciuperci
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Stiu ca ciulamalele inseamna pentru multa lume diverse combinatii (despre sos vorbesc). Pentru mine ciulamaua e doar cea care are la basa banalul sos alb din unt, faina si lapte/supa (nu amidon, nu usturoi, nu smantana). Ca idee zic, sa nu imi mai aud vorbe la proces.
Pentru ca am avut putin lapte in casa, am pus si supa, facuta din cateva legume colorate.
Asadar am avut pentru sos ghee (merge si unt normal, dar e infinit mai gustos cu unt clarificat), faina, supa, lapte, apoi ciuperci si praz.
Am lasat sa se faca prazul si ciupercile in unt.
Am adaugat direct faina si am amestecat in zeama pana a inceput sa se lege.
Am subtiat cu lapte si supa (cu tot cu legumele din ea).
Si am lasat sa fiarba, in teorie fainii ii trebuie cam 20 de minute de fierbere, asa ca am avut timp sa nimicesc si o mamaliga, ca altfel nu se putea, bai, o zi ieri, de pomina, am spart, am trantit, mamaliga am adunat-o de doua ori de pe masa cu lingura, ceaunul nu se lasa destelenit, ce mai, cea mai caraghioasa mamaliga pozibila.
Insa ciulamaua asta cu mamaliga, foarte buna, foarte pe gustul meu, foarte ca la oras, ce mai, mi-am indeplinit pohta.
rororo