Ciulama Cu Carne De Pui Si Ciuperci
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta mancare este facuta de sotul meu. Am venit intr-o seara -saptamana aceasta, de la servici si am gasit mancarea calda care ma astepta, doar sa mananc....
In plus mi-a pozat si etapele si mi-a scris reteta folosita pe o foaie... :) Eu am ales pozele, prelucrat si butonat reteta.... sa impartasesc cu voi o reteta fff gustoasa...
In blog eu mai am o reteta de ciulama cu carne de pui dar e fara ciuperci si reteta este total diferita de aceasta.
Ingrediente:
- un piept de pui dezosat sau 2 pulpe
- kg ciuperci
- 200 gr smantana
- 2 linguri amidon
- o ceapa
- 3 catei usturoi
- patrunjel
Preprare:
Se fierb separat ciupercile si carnea de pui.
Taiem ceapa si o calim, apoi adaugam ciupercile si carnea de pui si le lasam putin la calit, acoperind si vasul cu capac. Adaugam apoi supa de la carnea de pui, atat cat sa le acopere si lasam cam 10 min la fiert, sa scada putin.
Separat, intr-un castron, se amesteca amidonul cu smantana si le adaugam peste carne si ciuperci.
Mai lasam sa fiarba 5 min.
In acest timp adaugam sare, piper, vegeta – dupa gust.
Dupa cele 5 min de fiert punem usturoiul pisat impreuna cu patrunjelul, amestecam si mai lasam 2 min.