Ciorbita De Vitel Cu Taitei De Casa
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o ciorbita pe care o pregatesc dupa gustul meu !
Cantitati pentru 7 litri de ciorba .
1,5 kg gulas de vitel
2 pastarnaci
300-400 gr. amestec mexican
1 ceapa mare
1 cartof pe care am uitat sa-l pozez :)
500 ml. pasata de rosii
1,5 litri bors
1 legatura de patrunjel
taitel pregatit cu o seara inainte - din 2 oua ,sare si faina -
sare dupa gust
Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe parcurs pentru ca o sa scada; vitelul fierbe relativ greu .Cand carnea este aproape fiarta adaugam pastarnacul,cartoful, ceapa taiate cubulete . Lasam la fiert 5-10 min.si adaugam amestecul mexican,rosiile si borsul , lasam sa dea cateva clocote si gustam de sare .Se ineaca :) si taitelul peste care da un clocot; patrunjelul si inchidem.
Serviti cu smantana , pofta buna !