contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorbita De Pui Si Fasole Verde

articol scris de cegatesc blog cegatesc.eu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mentin si astazi trendul – cel putin o leguma verde la masa. Asa ca azi piciul a primit ciorbita de fasole verde, acrita cu zeama de lamaie. Simplu de facut, aromatizata pe gustul lui.

DSC_0595

Ingrediente: o ceapa (am pus rosie, ca numai de asta mai aveam, rusine mie),  2 morcovi, 1 pastarnac, o telina cat pumnul, o manuta de orez, 200 gr de fasole verde congelata, 6 pulpite inferioare de pui, sare, 2 galbenusuri, 150 de grame de smantana, o lingura de marar sau patrunjel (dupa gust) tocat marunt, 2-3 linguri de ulei, zeama de la jumatate de lamaie (sau mai mult, dupa gustul fiecaruia)

Cum se face:

0. Punem la fiert 2 litri de apa

1. Curatam, spalam si taiem legumele in bucatele mici (mai putin fasolea), le calim in putin ulei

DSC_0550

2. Spalam pulpitele, le adaugam la legume, punem apa fiarta peste si lasam sa fiarba 30 de minute

3. Adaugam fasolea congelata si orezul spalat, si mai lasam sa fiarba 20-25 de minute

DSC_0552

4. Saram – dupa gust  si adaugam zeama de lamaie, verificam sa fie gustul ok

5. Intr-un castronel frecam galbenusurile cu smantana si adaugam zeama fierbinte, putin cate putin, ca sa le imprietenim fara ca smantana sa se branzeasca, cam 2-3 polonice

DSC_0556

DSC_0557

6. Adaugam smantana la ciorbita si oprim focul, adaugam verdeata tocata marunt

DSC_0561

Concluzia:

Ciorbita a avut un succes deosebit la pici, a mancat aproape tot ce ce vede in prima poza (iar canita e destul de mare). Pentru aromatizarea ei folositi ce va place mai mult, desi pare mai ciudat, mararul chiar da o nota aparte si un gust bun ciorbitei


Articol recomandat de cegatesc.eu