Ciorbita De Pui Si Fasole Verde
articol scris de cegatesc blog cegatesc.eu
Mentin si astazi trendul – cel putin o leguma verde la masa. Asa ca azi piciul a primit ciorbita de fasole verde, acrita cu zeama de lamaie. Simplu de facut, aromatizata pe gustul lui.
Ingrediente: o ceapa (am pus rosie, ca numai de asta mai aveam, rusine mie), 2 morcovi, 1 pastarnac, o telina cat pumnul, o manuta de orez, 200 gr de fasole verde congelata, 6 pulpite inferioare de pui, sare, 2 galbenusuri, 150 de grame de smantana, o lingura de marar sau patrunjel (dupa gust) tocat marunt, 2-3 linguri de ulei, zeama de la jumatate de lamaie (sau mai mult, dupa gustul fiecaruia)
Cum se face:
0. Punem la fiert 2 litri de apa
1. Curatam, spalam si taiem legumele in bucatele mici (mai putin fasolea), le calim in putin ulei
2. Spalam pulpitele, le adaugam la legume, punem apa fiarta peste si lasam sa fiarba 30 de minute
3. Adaugam fasolea congelata si orezul spalat, si mai lasam sa fiarba 20-25 de minute
4. Saram – dupa gust si adaugam zeama de lamaie, verificam sa fie gustul ok
5. Intr-un castronel frecam galbenusurile cu smantana si adaugam zeama fierbinte, putin cate putin, ca sa le imprietenim fara ca smantana sa se branzeasca, cam 2-3 polonice
6. Adaugam smantana la ciorbita si oprim focul, adaugam verdeata tocata marunt
Concluzia:
Ciorbita a avut un succes deosebit la pici, a mancat aproape tot ce ce vede in prima poza (iar canita e destul de mare). Pentru aromatizarea ei folositi ce va place mai mult, desi pare mai ciudat, mararul chiar da o nota aparte si un gust bun ciorbitei