Ciorbita De Perisoare
Sursa Ciorbita de perisoare
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru perisoare:
700 gr. carne tocata de porc
o cescuta de orez
o ceapa mica tocata marunt
2 oua
sare si piper
Ingrediente pentru ciorba:
2 ardei galbeni,mari
2 morcovi mici
1 legatura mai mica de ceapa verde
1 salata verde
1 litru bors
500 ml. suc de rosii
1 ou
Patrunjel
Amestecam carnea tocata cu ceapa taiata marunt,ouale batute,orezul spalat si scurs,sare si piper.Cu mainile ude, modelam bilute de carne de forma unei nuci.
Mod de preparare zeama :
Punem la fiert in 3 litri de apa ,morcovii taiati cubulete si lasam pana se inmoaie putin,adaugam ceapa si ardeii.Dupa 5 minute punem borsul,lasam sa clocotesca,urmeaza sucul de rosii .Cand incepe sa bolboroseasca :) dam focul mai mai mic la aragaz si adaugam usor perisoarele .Cand incepe sa fiarba orezul din ele adugam salata taiata fideluta si potrivim de sare .
La sfarsit i-am adaugat un ou batut si patrunjel verde.
Eu iubesc ciorbele bogate ,nu zeama lunga ,de aceea adaug ingrediente multe !
Este delicioasa,credeti-ma !
In anotimpul rece, aceasta ciorbica ,o pregatesc cu :
- o varza mica taiata fin
- telina tocata marunt
- perisoare
- rosii
- bors
- patrunjel
Sa aveti pofta !