contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorbita De Perisoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga









Ingrediente :
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
1 telina mica
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
1 ardei capia rosu
1 ardei gras verde
1 legatura de patrunjel verde
1 legatura de leustean
250 ml bors, otet sau orice doriti pentru acrit
Boia dulce
Vegeta
Pasta de tomate sau rosii proaspete pasate
Pentru perisoare:
400 g carne toccata
2 linguri de orez
1 ou
Sare
Piper
Mod de preparare:
Tocam marunt ceapa si ardeiul, morcovul il dam prin razatoarea mica si albitura prin razatoarea mare. Eu am folosit si putin praz pe care l-am taiat o parte mai marunt si o parte bucati mai mari dar nu este obligatoriu. Am calit pe rand ceapa, apoi ardeiul si la urma morcovul ras. Pentru o culoare deosebita asa procedez mereu la prepararea ciorbelor. Adaugam apa fierbinte, aproximativ 3 litri si ne ocupam de perisoare. Amestecam carnea cu oul, orezul si condimentele. Se fac perisoare micute si se scufunda in zeama. Ciorba trebuie sa fiarba intotdeauna la foc potrivit si nu in clocote. Potrivim de sare, condimente si adaugam verdeata, eu iarna am si uscata si congelata Spre sfarsit cand au fiert legumele si carnea adaugati bulionul desfacut in putina zeama sau rosiile si borsul clocotit separat cu o ceapa si mai lasati sa dea cateva clocote. Pentru siguranta puteti proba perisoarele scotand una din ciorba. Cateodata mai fac un amestec de galbenusuri cu smantana si zeama din ciorba pe care il pun racit in oala. Se pune iar verdeata si se acopera pana la racire. Eu mai pun verdeata proaspata si in farfurie atunci cand servesc iar ceapa, usturoiul si ardeiul iute nu lipsesc de pe masa.

Articol recomandat de wwwsimona-susu.blogspot.com