Ciorbita De Legume
Sursa Ciorbita de legume
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 2 dovlecei potriviti
- 1 mana de fasole galbena
- 3 cepe uscate
- 1 ardei verde mic/ 1/2 unu mare
- 1 ardei capia/ardei rosu mic/1/2 unu mare
- 1-2 morcovi
- 1/2 telina potrivita ca marime
- 1 radacina patrunjel
- 3 cartofi
- (optional voi puteti adauga si alte legume - conopida, mazare, varza etc.....)
- 1 conserva de rosii prunisoare/4-5 rosii proaspete bine coapte
- ulei, apa
- sare piper
- leustean verde
- 60g orez/ cateva paste (optional)
- 1 lamaie pt acrit la final (optional)
In primul rand sper sa nu va suparati insa nu am mai apucat sa fac poze din timpul preparari. Oricum stiu ca o sa va descurcati sa faceti ciorbita, daca doriti sa incercati caci se face foarte usor nu este deloc complicat.
Eu legumele de mai sus le-am pus insa voi puteti combina cu ce legume doriti. Poate nu asa se face insa eu am inlocuit orezul cu paste caci nu prea ne place ciorbita asta cu orez dar, aici este doar chestie de gust voi faceti cum doriti...
Am spalat si curatat ceapa. Apoi am taiat-o marunt si am pus-o la calit cand a devenit sticloasa am adaugat cartofi taiati cuburi si i-am inabusit si pe ei alaturi de ceapa apoi am adaugat morcovul, telina si radacina de patrunjel taiate cuburi mici !!!! cam toate legumele in afara de dovlecel le-am taiat marunt caci asa ne place voi puteti taia mai mare la fel doar chestie de gust!!!!. Dupa ce sau inabusit toate am stins cu apa !!!aici iar este o mica problema apa puneti in functiede cum o vreti mai deasa sau nu....si oricum ar fi bine sa nu puneti apa mult de la inceput decat dupa ce ati pus toate legumelecaci va mai creste in volum de la legume!!! cat sa treaca peste ele ceva.
Cat stau la fiert pregatim restul de legume: fasolica pastai o rupem bucati mici, ardeiul taiem in cubulete mici, dovlecelul cuburi mari, rosiile daca folosim proaspete le decojim apoi taiem cuburi daca folosim conserva mai maruntim putin rosiile. Spalam leusteanul si il tocam marunt. Dupa ce cartoful si restul legumelor puse la inceput au fiert putem adauga si restul de legume, le adaugam acum caci ele fierb mai repede. Acum putem completa si cu apa daca mai trebuie si lasam la fiert pana sunt toate legumele moi. Cu cateva minute inainte sa stingem focul adaugam pastele rupte marunt sau orezul. Gustam de gust si de acru iar daca mai este nevoie putem adauga putina zeama de lamaie.
La final am adaugat leusteanul tocat am stins focul apoi am servit cu mare pofta alaturi de ardei iute. Optional se poate adauga si smantana!
Pofta buna!