Ciorbiţă De Legume
Sursa Ciorbiţă de legume
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
un morcov mare, o rădăcină de pătrunjel, o gulie mică, un păstârnac, 3 linguri de smântână, 3 linguri de ulei, 4 linguri de lapte, 2 linguri de făină, un ou, o ceapă mică, 2 roşii, 2 cartofi, o lingură de orez, sare, condiment Delikat, apă.
Mod de preparare:
Se curăţă morcovul, rădăcina de pătrunjel, gulia şi păstârnacul, se spală şi se taie rondele, respectiv cubuleţe. Se pot folosi şi legume congelate tăiate rondele sau cubuleţe.
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Roşiile se spală şi se taie feliuţe foarte subţiri.
Toate aceste ingrediente se pun într-o cratiţă,
se toarnă apă, ulei, sare, condiment Delikat, după gust şi se lasă la fiert, la foc potrivit.
Când legumele sunt pe jumătate fierte se adaugă orezul spălat.
Când legumele s-au fiert, se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun în oala cu legume.
Într-un bol se sparge oul, se adaugă făina şi
se omogenizează.
Când au fiert şi cartofii se toarnă sosul cu smântână şi se mai lasă câteva clocote.
Dacă doriţi să fie ciorbiţa mai acră, se poate adăuga puţină zeamă sau sare de lămâie.
Se serveşte ca atare, caldă.
Poftă bună!