contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorbiţă De Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:

un morcov mare, o rădăcină de pătrunjel, o gulie mică, un păstârnac, 3 linguri de smântână, 3 linguri de ulei, 4 linguri de lapte, 2 linguri de făină, un ou, o ceapă mică, 2 roşii, 2 cartofi, o lingură de orez, sare, condiment Delikat, apă.


Mod de preparare:

Se curăţă morcovul, rădăcina de pătrunjel, gulia şi păstârnacul, se spală şi se taie rondele, respectiv cubuleţe. Se pot folosi şi legume congelate tăiate rondele sau cubuleţe.


Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.


Roşiile se spală şi se taie feliuţe foarte subţiri.


Toate aceste ingrediente se pun într-o cratiţă,


se toarnă apă, ulei, sare, condiment Delikat, după gust şi se lasă la fiert, la foc potrivit.


Când legumele sunt pe jumătate fierte se adaugă orezul spălat.


Când legumele s-au fiert, se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun în oala cu legume.


Într-un bol se sparge oul, se adaugă făina şi


se amestecă să nu rămână cocoloaşe de făină.

Apoi se completează cu laptele şi smântâna şi

se omogenizează.



Când au fiert şi cartofii se toarnă sosul cu smântână şi se mai lasă câteva clocote.
Dacă doriţi să fie ciorbiţa mai acră, se poate adăuga puţină zeamă sau sare de lămâie.


Se serveşte ca atare, caldă.

Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com