Ciorba Toscana De Fasole Boabe
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Ciorba asta este extrem de simpla si usoara, cu un numar mic si banal de ingrediente. Va marturisesc ca nu aveam cine stie ce asteptari de la reteta asta, dar cand am gustat-o am fost de indata cucerita.
Ingrediente
1/2 kg fasole alba boabe
1 ceapa mare
2 morcovi
3 catei usturoi
sunca de porc (eu am folosit ceafa pentru un plus de grasime)
5 linguri pasta de tomate
rozmarin
oregano
sare si piper
Am pus de dimineata fasolea la fiert si am scurs-o de prima apa, lasand pentru ciorba doar a doua apa in care au fiert.
Intr-o tigaie am calit ceapa, usturoiul si morcovii pana s-au inmuiat.
Intre timp am tocat ceafa de porc si am daugat-o peste fasole. Am adaugat apoi si ceapa calita cu usturoiul si morcovii.
Am adaugat pasta de tomate, condimentele, am potrivit la gust, si l-am mai lasat sa fiarba 30-40 de minute.