contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba Taraneasca Din Oase De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Sotului meu ii plac ciorbele. Cu smantana si ardei iute :). Saptamana asta i-am promis ca fac ciorba de perisoare, in magazinul de carne am vazut niste oase de porc care aratau foarte bine si m-am razgandit ( nu ar fi prima data :)).
Ingrediente:
1 kg oase garf de porc proaspete ( puteti inlocui cu rasol de porc)
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1/4 telina
100g mazare
100g orez
2 cartofi
200 ml smantana 25 % grasmie
2 galbenusuri
putin tarhon
otet sau suc de lamaie
Spalam oasele si le punem la fiert in 3 litri apa rece. Cand da in clocot spumam si adaugam zarzavatul dat pe razatoarea mare sau taiat cubulete. Adaugam putina sare .Lasam sa fiarba si cand cand carnea este fiarta , scoatem oasele si adaugam orezul spalat si scurs, cartofii curatati si taiati cubulete si mazarea. Lasam sa fiarba la foc mic pana se fierbe orezul. Adaugam putin tarhon .

Curatam carnea de pe oase si o punem inapoi in ciorba. Separat intr-un castronel amestecam galbenusurile cu smantana si adaugam putin cate putin din zeama fierbinte. Rasturnam amestecul in oala. Acrim cu otet sau suc de lamaie.

Servim cu ardeiu iute si optional smantana.

PP

Articol recomandat de amalia-mylife.blogspot.com