Ciorba Taraneasca De Vacuta
articol scris de sandytza blog al3xandra-miches.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta ciorba e foarte buna, sanatoasa , cu multe vitamine cu un gust acrisor foarte potrivita pentru pranz sau cina, o zi de luni sau o zi de duminica . Nu trebuie decat sa o incercati :) .
Ingrediente
- 300 gr carne de vita
- 1 morcov
- 1 telina
- 300 gr cartofi curatati
- 100 gr mazare
- 50 gr orez
- 100 gr fasole pastai
- 1 ceapa
- 1 praz
- sare, piper
- 1 lingura de'' bors magic ''
- 100 gr pasta de rosii
- patrunjel
- (eu de aceasta data nu am pus , dar de obicei pun si 1/4 varza razalita)
Se taie carnea si legumele bucatele , mai putin ceapa si prazul care urmeaza sa fie scoase dupa ce au fiert.
Intr-o oala se pun patru litrii de apa in care se pune carnea impreuna cu legumele taiate anterior. Se adauga un pic de sare si doua linguri de pasta de rosii si se lasa la fiert.
Cand legumele sunt aproape fierte se adauga orezul . Eu am adaugat impreuna cu orezul ,mazarea si pastaile de fasole pentru ca erau congelate si aveau nevoie de acelasi timp de fierbere. In cazul in care le puneti crude , le adaugati impreuna cu legumele si carnea.
Dupa ce au fiert toate ingredientele se adauga borsul si restul de pasta de rosii. Se potriveste de sare si se adauga patrunjel taiat marunt.