Ciorba Taraneasca De Pui
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
1 pui
2-3 morcovi
1 radacina patrunjel
1/2 telina
1 ardei gras
1 mana fasole pastai
2-3 linguri boabe mazare
4 rosii
2 cartofi taiat in cuburi mari
1 cana bors
2 crengute leustean
Pentru servit:
patrunjel verde
smantana – optional
PREPARARE:
Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la foc potrivit, luand spuma de cate ori este nevoie. Ceapa taiata marunt o calim foarte putin. Zarzavaturile taiate julien sau cubulete le calim impreuna cu ceapa.
Cand carnea este aproape fiarta, punem zarzavaturile calite, mazarea si fasolea verde taiata in bucati, apoi cartofii. Borsul fiert separat in cateva clocote, il turnam in oala. Lasam ciorba sa dea in cateva clocote, apoi punem rosiile oparite si decojite, apoi taiate in cuburi.
Cand toate legumele si carnea sunt fierte adaugam sare si frunzele de leustean (daca se poate legate in buchet), mai lasam sa fiarba 4-5 minute, apoi luam de foc.
O servim fierbinte cu patrunjel verde presarat. Daca va place cu smanntana puteti adauga 1 lingura.
Pofta buna!