Ciorba Taraneasca De Porc
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Cel mai mult imi place la aceasta ciorba taraneasca multitudinea de legume si culorile acestora.
INGREDIENTE:
600 g cotlet de porc
1 ceapa mare (120-150g)
100 g morcovi
100 g telina
100 g pastarnac
100 g mazare
100 g fasole verde
50 g ardei gras verde
50 g ardei gras rosu
100 g cartofi
100 ml suc de rosii
700-800 ml zeama de varza / bors/ sucul de la 1 lamaie
2-3 frunze leustean
sare
cateva boabe de piper
2 linguri ulei
Pentru servit:
patrunjel verde
PREPARARE:
Pentru inceput spalam carnea, o taiem cuburi mai mari si o punem la fiert, avand grija sa luam spuma de cate ori este necesar. Punem si zeama de varza/ borsul la fiert separat. Legumele spalate si curatate le taiem in cuburi sau felii, in functie de preferinte.
Calim ceapa in uleiul bine incins, apoi adaugam restul legumelor (cu exceptia cartofilor) si le calim impreuna.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam legumele calite, sare si piper. Le fierbem impreuna pret de 1-2 minute, apoi adaugam cartofii.
Cu 5 minute inainte sa oprim focul turnam zeama de varza, sucul de rosii. Punem la fiert frunzele de leustean si lasam sa fiarba ciorba la foc mediu.
Dupa ciorba asta simti ca iti incarci bateriile pentru restul zilei. O servim fierbinte, cu patrunjel verde.
Pofta buna!