Ciorba Taraneasca De Legume
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
6 -7 buchetele conopida
6 -7 buchetele brocolli
100 g fasole verde
1 ceapa
1 ardei gras
1 dovlecel mic
1 gulie mica
1 morcov
1/2 telina mica
1 cana suc de rosii
sucul de 1 lamaie
2 linguri cu ulei
2 ramurele de leustean
1 legatura cu patrunjel verde
1 frunza dafin
sare
cateva boabe de piper
1 catel de usturoi
PREPARARE:
Calim ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul gras pe care le-am tocat cubulete, in 2 linguri de ulei.
Tocam restul legumelor, cu exceptia buchetelor de conopida si brocoli, le punem in oala impreuna cu legumele calite, acoperim cu apa si le punem sa fiarba timp de 15 -20 minute.
Dupa cele 20 de minute asezonam cu sare si piper, punem leusteanul, frunza de dafin, catelul de usturoi, sucul de rosii si cel de lamaie. Adaugam conopida si brocoli si lasam sa fiarba inca 10 minute.
O servim calda, cu patrunjel verde tocat si smantana, dar merge si rece pe timpul verii.
Pofta buna!