contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ciorba Radauteana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta ciorbita este vedeta incontestabila a acestei provocari secrete. Este aromata si consistenta si cu siguranta va fi pe placul multora dintre voi.


Luna aceasta Ama m-a invitat acasa la Simona, asa ca m-am servit cu o portie mare de ciorba radauteana.


Ingrediente: 500 gr piept de pui, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 patrunjel, 100 gr telina, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa, 5-6 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 200 gr smantana, 2 linguri otet, sare

Curatam si spalam legumele. Morcovul, patrunjelul, pastranacul le taiem in 2, telina o taiem felii, ceapa o taiem in 4, iar ardeiul il taiem in 4-5 felii.

 Spalam pieptul de pui si il taiem in bucati potrivit de mari.


Intr-o oala punem 3 litri de apa. In momentul in care apa fierbe adaugam pieptul de pui si legumele taiate. Adaugam 1/2 lingura de sare si fierbem supita pana cand legumele si carnea sunt fierte.
Strecuram supa si pregatim legumele: taiem morcovii felii sau cubulete mici si ardeiul fasii (puteti renunta la coaja ardeiului).
Restul legumelor le adaugam in supa si le pasam. Adaugam in supa morcovii, ardeiul si carnea taiata cubulete. Lasam sa se raceasca.

Separat amestecam galbenusurile cu smantana, cu otetul si cu usturoiul pisat. Adaugam usor cate un pic de supa si amestecam.  Rasturnam crema de galbenusuri peste ciorba si punem din nou la fiert timp de 5-10 minute.


Servim cu ardei iute si multa pofta!

Pofta buna!