Ciorba Radauteana.
Sursa Ciorba radauteana.
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ciorba radauteana este una dintre preferatele mele, asa ca ieri m-am gandit sa fac una, ca tot nu mai facusem de ceva timp.
Pentru o oala mai maricica avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 kg carne de pui (eu folosesc numai piept)
3 morcovi mai maricei
2 cepe
cateva bucati bune de telina
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
2 ardei grasi
500 ml smantana mai grasa
5-6 galbenusuri
3-4 linguri otet
usturoi
1 lingura vegeta sau secretul gustului
1-2 foi de dafin
Carnea se spala si se pune intr-o oala in apa cu sare, cat sa acopere carnea. Se lasa sa dea cateva clocote, iar apoi se scoate, se spala si se pune din nou la fiert, astfel ciorba va iesi limpede.
Se aduga si legumele taiate mari sau chiar intregi, si condimentele.
Se lasa sa fiarba la foc mic cam 1 ora, pana cand carnea si legumele sunt fierte.
Dupa ce au fiert, morcovi si carnea se scot pe un tocator si se lasa la racit. Restul de legume se strecoara si se arunca. Carnea si morcovi se taie si se pun din nou in supa.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si se pun si ele in oala. Atentie, oala sa nu fie pe foc altfel riscam sa se taie smantana. Dupa ce se incorporeaza smantana mai dam oala la foc pentru 10 min.
La final se aduga otetul, usturoiul dupa gust si sa nu uitam de verdeata.
Se serveste fierbinte si neaparat cu ardei iute.
Pofta buna!!!