Ciorba Radauteana
Sursa Ciorba radauteana
articol scris de bucatareselevesele blog bucatareselevesele.blogspot.com nu mai doreste
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
doua buc piept de pui
3 morcovi
3 cepe
1/2 telina
un ardei gras
250 ml smantana
4 galbenusuri
o capatana usturoi
otet
sare
Piepturile de pui se taie pe din doua si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.Cand a inceput sa fiarba se inlatura bine spuma formata si se adauga legumele curatate si taiate in bucati mari si sare.Se fierbe la foc moderat pana ce carnea este bine patrunsa.Legumele si carnea se scot pe o farfurie iar zeama rezultata se strecoara .Carnea se rupe fasii mici se adauga in zeama strecurata se potriveste de gust cu sare si otet se mai da in cateva clocote si se drege cu smantana amestecata cu galbenusurile de ou.
Se asezoneaza la masa cu usturoi si otet dupa gustul fiecaruia
Pofta mare!!