Ciorba Radauteana Dietetica
articol scris de eu_sunt_rila blog reteteculinaredelicioase-la-gurmanda.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-1 piept de pui
-2 cepe
-1 morcov
-1 batz de telina
-1 ardei mare
-1 cutie de iaurt de 250 gr
-1/2 zeama de la o lamaie
-1 lingura otet de mere
-piper boabe
-delikat
-2 catzei de usturoi pisat
-patrunjel verde
Se pun la fiert ,legumele cu pieptul de pui ,1 lingura de ulei de masline si 1 lingura vegeta.
Cand s-au fiert, legumele si carnea,se scot din oala ..
Se strecoara zeama prin sita..
Se dau legumele prin robot ..
Pieptul se taie cubulete(sau fashii)...
Se foloseste iaurt cu 0% grasimi...
Iaurtul se amesteca cu 2 linguri de faina de porumb(nu contine colesterol)..
Se mesteca bine pana devine o crema...
Se iau cateva polonice din supa si se amesteca bine(cu telul) cu crema de iaurt si faina de porumb...
Se pun bucatile de piept,legumele pasate,usturoiul pisat ,piperul,otetul ,zeama de lamaie si compozitia cu iaurt si se amesteca continuu pe foc mic, cca 2 clocote ..se potriveste de sare si se add verdeata!
NOTA:Fiecare isi potriveste de acru dupa gust...eu v-am scris exact cum am procedat!
Este o ciorba excelenta...mi s-a zaurdit putin,nu stiu din ce cauza..probabil din cauza iaurtului ca n-a fost gras..?in orice caz e un deliciu! :P si absolut dietetica!!!!
Mancati sanatos,oameni buni!macar din cand in cand...
POFTA BUNA!