Ciorbă Moldovenească De Cartofi
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
800 gr cartofi, 300 ml smântână, 2 felii de slănină afumată, o ceapă mare, 2 morcovi mici, un ardei gras roşu, sare, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe.
Se taie slănina în cubuleţe.
Ceapa şi morcovii se curăţă, se spală, se şterg şi se taie mărunt (dacă doriţi, morcovii se pot răzăli). Se spală ardeiul şi se toacă.
Într-o oală se pune slănina şi
se lasă la rumenit, la foc mic.
Apoi se adaugă legumele şi se lasă la călit, la foc mic, până se înmoaie,
se adaugă foarte puţină apă şi se lasă la fiert, la foc mic, circa 10-15 minute.
Se adaugă apă, cartofii, sare, piper şi se lasă pe foc potrivit până se fierb cartofii.
Se toarnă smântâna şi se mai lasă câteva clocote.
Se serveşte caldă.
Poftă bună!