Ciorba Mea De Perisoare
Sursa Ciorba mea de perisoare
articol scris de doinitzuk blog bucatariamoraritei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este ciorbita care imi place cel mai mult. Reteta nu e intotdeauna fixa asa ca va spun ce am folosit de aceasta data:
2 cepe
2 morcovi
1 telina
1 gulie
1 ardei
jumatate de kg de carne tocata amestec
o mana de orez
1 ou
2 linguri pasta de tomate
sare,piper, patrunjel uscat
Am tocat marunt legumele si le-am calit putin in 2 linguri de ulei. Am stins cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce legumele au fost pe jumatate fierte. In acest timp am pregatit perisoarele amestecand carnea, orezul, oul, sare si piper. Ar fi mers si ceva patrunjel proaspat tocat maruntel, dar de data asta nu am avut. Cand legumele au fost fierte pe jumatate am format perisoarele si le-am adaugat in ciorba ce clocotea usor si am lasat la fiert pana totul a fost gata. Am adaugat pasta de tomate si dupa 2-3 clocote am adaugat verdeata si am stins focul.
S-a servit cu smantana si ardei iute.