Ciorba Falsa De Burta (cu Ciuperci Pleurotus)
articol scris de Criss75 blog criss75-despremine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De mult am ochit aceasta ciorba pe care am
vazut-o pe foarte multe bloguri insa abia azi a venit randul sa o si
gatesc. Cu mana pe inima va spun ca din prima a trecut direct in topul
preferintelor. Si de acum cred ca voi gati cel putin o data pe luna aceasta ciorba, atat de mult mi-a placut. Si eu nu sunt fan ciorbe/supe, in sensul ca as putea trai foarte bine si fara ele. Denumirea vine de la faptul ca fasiile de pleurotus imita foarte bine burta de vita (pe care, by the way nu pot s-o sufar si nu gatesc niciodata ciorba de burta :D).
Pentru aceasta super minunata ciorba avem nevoie de:
Pentru aceasta super minunata ciorba avem nevoie de:
-500 g pleurotus
-3 morcovi
-1 pastarnac
-1 bucata telina
-1 ceapa alba
-cateva bucatele de gogosari murati (eu am avut in amestec cu ardei iute si a dat si un iz picant ciorbei)
-3-4 catei de usturoi
-2 linguri ulei
-sare dupa gust (sau delikat, daca folositi)
-otet dupa gust (eu am pus putina zeama de la ardei iuti )
-400 ml smantana
-1 galbenus de ou
Ceapa se toaca marunt si legumele se dau pe
razatoarea mare si se calesc in ulei. Se pune apa si se lasa sa fiarba .
(Daca nu va indurati sa aruncati coditele de la ciuperci, atunci
puneti-le sa fiarba impreuna cu legumele.) Se adauga si bucatelele de
gogosari murati.
Intre timp se taie fasii ciupercile si se adauga si acestea la ciorba. Vor fi gata in scurt timp. Cand toate legumele sunt fierte, se adauga sare dupa gust, otet si smantana amestecata cu galbenus de ou. Pentru ca smantana sa nu se taie si sa nu aiba aspectul acela urat de parca s-ar fi branzit, se pune intr-un bol mai mare, se amesteca cu galbenusul si se adauga cate un polonic de ciorba si se amesteca, apoi se toarna in oala.
Se serveste cu ardei iute.
Enjoy!
Intre timp se taie fasii ciupercile si se adauga si acestea la ciorba. Vor fi gata in scurt timp. Cand toate legumele sunt fierte, se adauga sare dupa gust, otet si smantana amestecata cu galbenus de ou. Pentru ca smantana sa nu se taie si sa nu aiba aspectul acela urat de parca s-ar fi branzit, se pune intr-un bol mai mare, se amesteca cu galbenusul si se adauga cate un polonic de ciorba si se amesteca, apoi se toarna in oala.
Se serveste cu ardei iute.
Enjoy!