Ciorba Englezeasca De Varza
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- o varza timpurie mica
- o legatura mare varza kale/cavolo nero
- 100 g bacon afumat
- 3 fileuri de ansoa
- cateva frunzulite de rozmarin
- 3 litri supa de legume sau de pui
- sare, piper
- 5-6 felii de paine mai veche
- 100 g cas proaspat
- 50 g parmezan
- 75 g unt
- 5-6 frunze de salvie
- putin ulei de masline
- un catel de usturoi
Mod de preparare
1. Taiati fin cele doua tipuri de varza. Puneti in cuva aparatului putin ulei de masline, baconul taiat fasii si ansoa taiata marunt. Introduceti aparatul in priza si apasati functia Fry. Rumeniti timp de 5 minute baconul cu ansoa, apoi adaugati frunzele de rozmarin. Dupa ce acestea si-au eliberat aroma adaugati pe rand varza romaneasca, apoi cea kale.
2. Amestecati pana cand varza se inmoaie putin si stingeti cu supa de legume. Selectati functia Boil si inchideti capacul aparatului, lasand selectate cele 30 de minute implicite ale functiei.
3. Intre timp prajiti intr-o tigaie cu putin ulei de masline painea taiata jumatati si frecati-o pe ambele parti cu usturoi.Topiti intr-o tigaie untul si lasati-l sa se rumeneasca putin, apoi adaugati frunzele de salvie si luati-l de pe foc. El va fi folosit ca topping pentru ciorba.
4. Razaliti fin cele doua tipuri de cascaval. O data scurs timpul de fierbere,deschideti aparatul si asezati feliile de paineuna langa alta. Presarati deasupra cascavalul si parmezanul ras. Inchideti capacul aparatului si apasati functia Off/Warm. Asteptati 5minute(aparatul va arata timpul scurs) si ciorba este gata. Se serveste in boluri individuale cu unt aromat deasupra. Pofta buna!
Vreau sa le multumesc organizatorilor pentru aceasta oportunitate! A fost frumos desi timpul a fost scurt!
comentarii