Ciorba Din Aripi De Curcan Cu Taitei
articol scris de Ani blog anamariatrimbitas.ro
Ai nevoie de:
- 2 aripi de curcan;
- 2 cepe;
- 2 morcovi;
- 1 pastarnac;
- 2 felii de telina;
- o mana de taitei;
- 500 ml. zeama de varza;
- 1 ceasca sos de tomate;
- sare, piper, patrunjel, tarhon.
Cureti, parlesti si speli aripile de curcan. Daca sunt prea mari, le poti taia in bucati mai mici, dupa preferinta – eu le-am taiat in 2. Le pui la fiert, la foc potrivit, in apa cu putina sare si spumuiesti cand e cazul.
Intre timp, cureti, speli si toci legumele. Eu am dat morcovii, pastarnacul si telina pe razatoarea mare. Verifici carnea si daca e pe jumatate fiarta, pui si legumele la fiert. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugi taiteii – ii recomand pe cei facuti in casa, dar daca nu aveti nu-i niciun bai . Lasi sa fiarba 5-7 minute si adaugi zeama de varza si sosul de tomate. Mai lasi sa fiarba 5 minute, potrivesti de sare si piper si opresti focul. Toci tarhonul si patrunjelul. Lasi ciorbita sa se mai linisteasca si apoi presari verdeata.
E un deliciu alaturi de o lingura cu smantana!
Pofta buna!