CiorbĂ De VitĂ Cu Ciuperci
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Am mâncat așa ceva la Budapesta. E foarte bună!
Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza 1)
- 500 gr de pulpă de mânzat
- 400 gr de ciuperci
- 3 morcovi
- o ceapă
- 2 ouă
- lămâie
- 200 ml de lapte
- 200 ml de smântână lichidă
- pătrunjel
- sare, piper
Plan de lucru:
- tăiem carnea fâșii subțiri și o punem la fiert în apă cu puțin ulei (poza 2)
- tăiem ciupercile, tocăm ceapa și morcovul (poza 3)
- adăugăm ceapa și morcovul în apa în care fierbe carnea (pozele 4 și 5)
- între timp, în altă oală, fierbem ciupercile (poza 6). După ce au fiert, le scurgem (poza 7) și punem în ciorbă (poza 8 )
- presărăm pătrunjelul tocat mărun (poza 9)
- când carnea și legumele sunt fierte, oprim focul și așteptăm trei minute, timp în care, într-un castron, batem două gălbenușuri de ou și diluăm cu laptele. Adăugăm apoi smântâna lichidă și zeama de la jumătate de lămâie
- luăm un polonic de ciorbă și adăugăm treptat în sosul de smântână, ca să îl aducem la temperatura ciorbei Repetăm procedeul cu încă 2-3 polonice. Amestecăm bine și turnăm amestecul în oală (pozele 10 și 11)
- poftă bună! (poza 12)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: B. Supe/Ciorbe